Slagwerkgroep Diessen neemt afscheid van Kees van der Plas

Na een dirigentschap van ruim 19 jaar (vanaf 24 mei 2004) heeft de Slagwerkgroep Diessen afscheid genomen van Kees van der Plas. Daarmee wordt een tijdperk afgesloten dat zich voor de Slagwerkgroep met name kenmerkt door muzikale groei en de onderlinge band. 

Lief en leed

Het is dan ook om die reden dat het besluit om afscheid te nemen met de nodige zorgvuldigheid is gedaan. Immers, er bestaat een groot respect voor alles wat Kees voor de Slagwerkgroep heeft betekend. Behalve de muzikale groei staat een periode van ruim 19 jaar ook borg voor veel lief en leed. Kenmerkend hierbij was dat Kees er niet voor wegliep om namens de Slagwerkgroep op de voorgrond te treden. Denk bijvoorbeeld aan het concert Dreams in Concert bij gelegenheid van het 125 jarig jubileum van onze vereniging. 

Successen

De vele jaren van muzikale ontwikkeling zijn niet zonder succes gebleven. Zonder de pretentie van volledigheid staan de beide Drumotions nog scherp op het netvlies, net als het concert ‘Dancing with…the Harmonie’. Maar ook de reizen naar Galtur in Oostenrijk, even goed als de Nieuwjaars- en Carnavalsconcerten. Een hele lijst van successen zoals eerste prijzen met lof op concoursen, met op stip natuurlijk het Nederlands Kampioenschap in de eerste divisie (2007). Al deze successen zijn niet mogelijk zonder de onuitputtelijke ondersteuning en ontkiemen van talentvolle leerling slagwerkers. Dat Kees veel betekend heeft voor onze vereniging moge duidelijk zijn. Het is ook om die reden dat de slagwerkers alle respect opbrengen voor Kees. Waar het eens 19 jaar geleden begon eindigt het formeel per november aanstaande. 

En nu verder

De vereniging Harmonie en Slagwerkgroep St Willibrordus te Diessen – want zo heet de vereniging nog steeds – is bezig met de werving van een nieuwe dirigent. Voor de komende periode zijn afspraken gemaakt met een interim dirigent. Daarover binnenkort meer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Instagram

Ontdek meer van Slagwerkgroep Diessen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder