Slagwerkgroep Diessen: ‘De Hoogste Noot’ voor Bas van Dal

Bas van Dal hoeft natuurlijk geen introductie. Wie kent hem niet? Als vriend, als witgoedspecialist, maar zeker als virtuoze slagwerker bij de Slagwerkgroep Diessen, om nog maar te zwijgen over zijn inzet voor het Kempenorkest en het jeugdorkest. Dit alles vond plaats tijdens de seizoensafsluiting van Slagwerkgroep Diessen op 29 juni in Hercules.

Het concert 

Het afsluitende concert is al vele jaren een traditie: nog één keer er vol voor gaan en dan lekker op vakantie. En zo beleefden de slagwerkers het ook wel, in woord en muzikale daad. Helemaal nieuw is het optreden van de Jeugdslagwerkgroep. Gespannen koppies en nog meer die van de ouders. Wie is er nu het meest zenuwachtig, zie je de kinderen denken. Jurre, Teun en Iris leggen een fantastische individuele prestatie neer. Ook hebben ze samen – met ondersteuning van Bas, Paul, Tijmen en Bente – enkele nummers gebracht. Helaas waren Saartje en Dinthe verhinderd.

Daarna was de Beginnersslagwerkgroep aan de beurt, onder leiding van Tijmen. Deze groep bestaat voornamelijk uit leden die overgekomen zijn vanuit het project De Kempen, aangevuld met enkele jeugdleden. Deze groep speelde Sounds on Percussion en Villa Volta, en als afsluiting van hun optreden Highland Cathedral waarbij ook de leden van de Slagwerkgroep aansloten. Tot slot was het de beurt aan de Slagwerkgroep om het concert onder leiding van kersverse nieuwe dirigent Johan van Otterdijk op waardige wijze af te sluiten met een spetterend muzikaal vertoon in de vorm van Hobbits, Northern Harbor en Martin Garrix. Bij deze laatste sloot de Beginnersslagwerkgroep ook weer aan. En toen was het koers op het einde van het concert met eerst een woord van dank voor Gerard Smits, die tijdelijk is ingevallen als dirigent. Hij kreeg een toepasselijke pet opgezet en een trom erop. En ja, de combinatie trom en pet, ja dat zit wel goed bij Gerard. En toen was het tijd voor de HCVVBVD. Wat is dat nou?

‘De Hoogste Noot’

HCVVBVD staat voor Het CV Van Bas Van Dal. En dat liegt er niet om, een greep uit zijn CV: sinds 1991 lid, in het bestuur gezeten voor een grote periode, Nederlands kampioen solo en met de Slagwerkgroep, organisator Drumotions en concerten, kartrekker van Slagwerkgroep De Kempen, organisator van de slagwerkklas 2024. Te veel om op te noemen, alle reden dus om Bas hiervoor te bedanken in de vorm ‘De Hoogste Noot’, een tastbare blijk van algehele waardering voor Bas. 

Fijne vakantie voor iedereen

Alle slagwerkers en verdere betrokkenen gaan met vakantie. Op maandag 19 augustus beginnen de repetities weer. Ook gaat dan het programma voor het verenigingsjaar 2024 – 2025 snel vastgesteld worden. Daarover later meer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Instagram

Ontdek meer van Slagwerkgroep Diessen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder