Wijziging inzameling oud papier en karton

Na ruim 62 jaar papier inzamelen van oud papier en karton gaat er vanaf 1 januari aanstaande het nodige veranderen voor de inzameling in Diessen, Baarschot en Lage Haghorst. Dit artikel geeft aan wat er verandert voor u, maar ook voor onze vereniging Harmonie en Slagwerkgroep St Willibrordus uit Diessen.

Een traditioneel beeld gaat verdwijnen: elke eerste zaterdag het vele papier en karton langs de weg. En de vrijwilligers van onze vereniging die samen met een vervoerder het oud papier en karton bij u ophalen. Want wat speelt er? Goed om te weten dat in de basis het inzamelen van paper en oud karton een samenwerking is tussen de Gemeente Hilvarenbeek en een externe partij. Onze bijdrage is het leveren van vrijwilligers. De Gemeente heeft daarvoor een contract met een externe partij die de inzamelvoertuigen levert. Die partij heeft medio dit jaar het contract opgezegd. De Gemeente moest op zoek naar een andere partij. Dit was voor haar een zeer lastige klus. Uiteindelijk is de partij gevonden, maar er gaat wel het nodige veranderen:

  1. Het inzamelen van oud papier en karton gaat zich beperken tot de kernen Diessen en Baarschot. U dient dit letterlijk te vertalen naar de bebouwde kom. Buiten de bebouwde kom wordt geen oud papier en karton meer ingezameld.
  2. Het inzamelen van oud papier en karton gaat van de eerste zaterdag van de maand naar de derde zaterdag, te beginnen in januari: de eerste ophaaldag is op 21 januari (en dus niet op 7 januari).

Als vereniging vinden wij deze verandering vervelend voor u als het u raakt. Maar ook voor ons. Het vertrouwde beeld van inzameling gaat voor een deel verdwijnen. Wij hadden het liefst geen verandering gezien. Het inkrimpen van het inzamelingsgebied betekent ook minder opbrengst in volume, met ook minder financiële bijdrage voor ons. Voor nu rest ons enkel de bewoners waar we niet meer komen enorm te bedanken voor het jarenlang trouw aan de straat zetten van oud papier en karton. U heeft daarmee onze vereniging erg gesteund.

Waar kunt u dan oud papier inleveren? Woont u buiten de bebouwde kom van één van de kernen, dan kunt u uw oud papier op de volgende plaatsen inleveren:
– Op de milieustraat (Bukkumweg 28, Hilvarenbeek) tijdens de openingstijden;
– Door het binnen de bebouwde kom van Hilvarenbeek, Diessen of Baarschot te plaatsen tijdens ophaaldagen;
– In de maandelijkse verzamelcontainer in Haghorst, Esbeek of Biest-Houtakker;
– Bij Grondverzet- en Transportbedrijf Donders (Notelstraat 56, Esbeek).

De website van de Gemeente Hilvarenbeek biedt ook informatie (Wijziging ophalen oud papier per 1 januari 2023 – Gemeente Hilvarenbeek).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Instagram

Ontdek meer van

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder